Upgrade turbosuflanta Vw Golf 4 / Marire turbina GT1749

“Azi de vanzare , maine la curse” cam asa se poate numi acest articol in care rolul principal il are un Golf 4. In urma ofertelor banale primite , proprietarul a decis sa pastreze acest frumos exemplar si sa il faca “de joaca” marind puterea lui putin……putin mai mult. La baza este ATD 101cp insa in urma cu ceva timp a primit cadou o resoftare care l-a ajuta sa ajunga la 128-130. “Prea putini ” spune  proprietarul asa ca ii propunem stage 2 adica 175-180cp. Primim ok-ul si ne apucam de treaba , nu inainte insa de a stabili ce avem de facut. So ….turbina mai mare, injectoare mai mari  si soft mai agresiv. Simplu si usor ( credem noi 😛 )

Acum trebuie doar sa gasim 4 injectoare care sa ne asigure cantitate de motorina necesara celor 180cp propusi. Turbina o facem noi  si pentru remapare  apelam  la PowerChip.

Gasim injectoarele , si chemam masina sa ne apucam de treaba.

 

Demontam turbina ( nu mai punem poze cu procesul de demontare ) si ne apucam de modificat.Avem fluturasul de admisie stoc
Avem si rotorul folosit la upgrade

Si avem diferentele intre cele doua piese

Acum toata lumea se intreaba cum va intra acest fluturas mai mare in compresorul de admisie initial. Pai e foarte simplu modificam si compresprul pe dimensinea fluturasului.

Si avem compresorul stoc si dupa modificare

Partea de admise am rezolvat-o acum ne ocupam putin de evacuare , care logic ca trebuie sa o modificam direct proportional.
Pentru a evita eventualele neplaceri cauzate de ritmul ridicat de functionare al turbosuflantei , inlocuim si restul pieselor din ea si logic ca le punem noi originale.

Munca grea cam asta a fost, ansamblam turbina , o montam pe masina , montam injectoarele si ducem masina la resoftare. De retinut ca masina fara modificarea de soft nu merge deloc stralucit. Turbina functioneaza cu dificultate din cauza ca nu are suficienta motorina sa o invarta. Acest lucru se intampla doar din cauza diferentei mari de dimensiune a paletilor. Maririle decente nu necesita mereu resoftari agresive , insa avand in vedere ca noi am trecut de la dimensinea unui 1.9 101cp la cea a unui 2.5 180cp….. resoftare este absolut necesara.

Profitand de amabilitatea celor de la PowerChip , va aratam si cateva poze din procesul de reconditionare.

Proprietarul ne promite cat de curand si un filmulet cu rezultatul acestor 180cp ce se ascund sub acest capac de motor 🙂

Pentru orice reconditionari de turbina sau upgrade ne puteti contacta 🙂

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

14 Responses to Upgrade turbosuflanta Vw Golf 4 / Marire turbina GT1749

 1. ionescu petru daniel says:

  buna ziua cat costa un upgrade la o trbina bmw 320d 136 cp mutumesc

  • ionutturbo says:

   Buna ziua ,
   Costul este in functie de cresterea dorita. Cati cai doriti sa suporte turbosuflanta. Sau mai bine zis ce debit si ce presiune doriti sa faca.
   Stima !

 2. radu cosmin says:

  buna ziua. pentru un turbo gt1544v cat se poate mari si cat costa? as dori sa fie cat se poate spre gt1752v. va multumesc

 3. radu cosmin says:

  inca astept. mersi

 4. sebastian says:

  Salut am un golf4 de 150cp 1.9 gt tdi cât costa sa repar turbo. Mulțumim

 5. sebastian says:

  Vr sa estimați dacă nu știți sigur ca am probleme cu turbo scăpa ulei. Și vreau sa știu dacă în permit sa ăl fac sau să-l schimb vă mulțumesc

 6. Daniel says:

  salut

  se poate upgrade turbo GTB1749VK la un gt22? puterea maxima care ma intereseaza este de 200-210cp daca da, la ce pret?

  multumesc

 7. Cristian says:

  Nu era necesar schimbarea injectoarelor pt aceasta putere, bani aruncati in zadar , injectoarele de atd tin pana in 200 cai.

 8. Remus says:

  Cine ti-a facut upgrade la turbina?lasa-mi si mie un nr de tel sau un facebook,te rog!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s