Masina de echilibrat turbosuflante Turbo Technics VSR300

Anul 2013 incepe cu un boost impresionant pentru industria de reparatii turbosuflante din Romania.

Aflata intr-o continua crestere , piata de reparatii turbine se difersifica prin oferte care mai de care mai atractive. Daca acum 3 ani nu erau decat 4-5 ateliere de reparatii , acum numarul lor depaseste 15 in toata tara. Cum oferta cat mai bogata este doar in beneficiul clientului , acesta avand de unde sa aleaga , diferenta o face doar calitatea lucrarii si a pieselor componente.

Atelierele de reparatii turbo se impart in doua mari categorii :

1. Cei care investesc in echipamente si piese componenete , imagine , publicitate , scolarizare, materiale etc. si executa lucrari de calitate.

2. Cei care copieaza poze si idei de la prima categorie , folosesc piese vechi  sau pur si simplu nu au ateliere de reparatii , scule sau echipamente si colaboreaza cu diverse firme.

Masina de echilibrat turbosuflante este cam primul lucru necesar intr-un atelier de reparatii turbine. Fara ea calitate reparatiei este mediocra , vibratiile care apar scurteaza mult durata de viata a turbinei si produce multe alte defecte. Notiunea de  ” piese deja echilibrate ” nu exista . Acesta expresie este un artificiu  folosit de ateliere pentru a castiga clienti. Fiecare CHRA ( mizul turbinei sau ansamblu central )  se echilibreaza separat. Posibil ca axul sau paleti de admisie sa aiba calitate necesara unei vibratii cat mai reduse , dar acest lucru nu este garantat.

Producatorul de turbine Garrett spunea intru-un comunicat de presa dat la scurt timp dupa lansarea turbosuflantelor cu geometrie variabila :

“Rebuilding VNT turbos from GT series is inappropriate without a balancing machine. The vibration can cause damage to the turbo and also to the car engine. “ ( reparatia turbinelor cu geometrie variabila din seria GT nu este indicata fara masina de echilibrat . Vibratia poate produce defectiuni turbinei si motorului ).

Ca in toate domeniile , oferta pentru masini de echilibrat este extrem de vasta. Fabricile specilizate din China dar si multe alte tari din Europa au inceput fabricare acestor masinii. Calitatea lor lasa mult de dorit , pentru ca logic la un pret mic nu se poate obtine o calitate buna.

Toti acesti producatori se inspira , copieaza un anumit producator , practic firma care a definit conceptul de ” balancing machine” ( masina de echilibrat ). Acesta firma este din Anglia si se numeste TurboTechics. Acesta furnizeaza masini de echilibrat tuturor fabricilor producatoare de turbosuflante din lume ( Garrett , KKK , Borg Warner , Mitsubishi , etc ). Practic toate turbine care se monteaza pe masini in fabrica , au fost echilibrate pe o masina de echilibrat produsa de TurboTechnics.

Pretul masinilor de echilibrat produse de acesta firma este logic unul extrem de mare, in multe cazuri de 4 ori mai mare decat un produs aparent similar produs in China , Italia sau Polonia. Spunem aparent similar pentru ca logic un produs ieftin copiat nu poate avea aceasi calitate cu unul scump original , bazat pe cercetari de zeci de ani.

Pana la incepul acestui an , piata de reconditionari turbine din Romania nu isi permitea sa viseze la un astfel de echipament , se multumea insa cu replicile mentionate mai sus. Pana cand cei de la http://www.reconditionari-turbine.ro au achizitionat un Turbo Technics VSR 300.
“Nu puteam achizitiona o replica , suntem axati pe calitate chiar daca acesta de multe ori costa destul de mult. Dorim sa oferim clientilor nostri o calitate similara cu cea de fabrica si acest lucru era imposibil fara VSR300. Suntem constienti ca investia este una majora insa piata din Romania avea nevoie de acest lucru , eram obligati sa ridicam standardele. Suntem convinsi ca multe firme vor urma pasul facut de noi insa suntem pregatiti sa facem fata concurentei.”

Pana cand si alte societati vor face acest pas va invitam sa vedeti cum functioneaza un astfel de echipament si normal sa apelati la ei daca considerati ca va pot ajuta .

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Masina de echilibrat turbosuflante Turbo Technics VSR300

 1. Marian says:

  Bravo baieti!
  Este o “galagie” de bani o masinarie dintr-asta…
  Momentan eu mi-am curatat turbina dar ceva uzura am constatat ca are, cu prima ocazie vin la reconditionare si acum stau linistit…
  Important este si omul din spatele masinariei care trebuie sa stie cum sa interpreteze graficul.
  Numai bine!

 2. Pingback: Reparatia corecta a turbosuflantelor | Reconditionare Turbosuflanta / Turbosuflanta auto noua / Turbina reparata

 3. Misu says:

  Cat poate sa coste o asemenea masina?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s