Se intampla tuning :)

Cursele de accelerare in linie dreapta aka liniutele mereu au avut parte de succes in randul pasionatilor de autovehicule rapide. Romania are si ea un grup important de practicanti uniti sub numele de Drag Racing Events.

In urma numeroasele solicitarii primite in acest domeniu am decis sa abordam si acest subiect , insa piata din Romania inca nu pare pregatita sa plateasca pentru performanta. Sunt preferate garajele de colt de strada unde un anume ” nea x ” mestereste el ceva la turbina sa faca presine mai mare.

Anii de experienta si contactele pe care le aveam in Europa au facut ca solicitarile din vest sa se inmulteasca. Si am decis sa le onoram. Ce a urmat va prezentam in randurile urmatoare.

Trei bolizi de curse din Portugalia  ( un bmw e46 , vw golf 1.9tdi si un audi a4 2.0d ) au decis sa trimita turbinele lor la upgrade in romania. Varianta propusa de noi a fost relativ simpla si destul de costisitoare pentru ei. Am decis sa folosim ca si piese componente gama GTX de la Garrett ( http://www.turbobygarrett.com/turbobygarrett/New_Garrett_GTX_R_Turbochargers#.UefOqtL0Hno ) si am trecut la treaba.

Trei aspecte sunt de luat in considerare cand se lucreza la turbosuflantele a caror utilizare depaseste limitele normale. Acesta sunt , calitatea pieselor , calitatea alejajelor realizate in carcasele originale si nu in ultimul rand echilibrarea dinamica a acestor ” surse de cai putere ” La viteza la care acestea lucreaza orice vibratie impiedica buna functioanare a lor si/sau stricarea lor.

Ca sa nu intru foarte adanc in detalii si tinand cont ca o poza face cat o mie de cuvinte , las pozele sa vorbeasca si astept intrebarile dumneavoastra.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s