Prima masina electrica din lume 

Conform istoriei, tatal primului motor electric este considerat Anyos Jedlik, un inginer, inventator si fizician maghiar. Cu ajutorul acestui motor, acesta a reusit sa puna in functiune un autovehicul cu propulsie electrica. In anii ce au urmat, multi ingineri si inventatori au incercat sa isi expuna public propriile concepte de motoare electrice. Insa, putini au reusit sa se faca remarcati. De exemplu, Robert Davidson a reusit constructia unei locomotive electrice ce a putut atinge viteza maxima de 6 km/h. In aceeasi perioada, Robert Anderson a realizat un autoturism electric ce functiona pe baza de baterii nereincarcabile.

 

Primul motor electric cu curent continuu brevetat a fost cel realizat de Thomas Davenport in 1837. Davenport a utilizat motorul pentru a pune in functiune un model de autoturism de mici dimensiuni pe o pista scurta. Desi, acest model de motor electric putea avea succes, datorita pretului ridicat al electrozilor de zinc din bateria motorului, Davenport a renuntat la idee.

Untitled-1

In 1899 are loc stabilirea primului record mondial obtinut de prima masina electrica construita de Camille Jenatzy. Acest autovehicul a reusit performanta de a atinge viteza de 100 km/h si avea forma unui obuz. Insa, din pasiune pentru stiinta, primul autoturism cu o forma apropiata celor din zilele noastre a fost construit in 1910. Masina putea parcurge 100 de km cu o singura incarcare a motorului, iar viteza de functionare era de doar 25 de km/h. Primul cumparator a doua masini electrice a fost Henry Ford, cadou pentru nevasta sa. Planul de productie al acestui model de masina a fost abandonat rapid datorita descoperiri petrolului, dar si a faptului ca infrastructura, existenta la inceputul secolului 20, nu era adaptata nevoilor speciale ale acestui tip de masina. Masina se putea incarca la un alimentator mult diferit de priza clasica existenta in prezent. Alimentatorul avea dimensiuni uriase, putand fi comparat cu o locuinta cu 2 camere.

 

Untitled-1

In 1931, Nikola Tesla a oferit publicului din New York propria sa conceptie de autoturism electric. De fapt, Tesla a modificat un autoturism cu motor cu ardere interna cu un motor electric de 80 CP conectat la cutia de viteze si ambreiaj. In acest mod, autoturismul a putut atinge viteza record de 150 km/h, mult mai mare decat puteau atinge autoturismele cu motoare normale.

La inceputul secolului 20 poluarea nu reprezenta un subiect de mare interes pentru constructorii de masini. De aceea, acestia au ales sa realizeze autoturisme cu motoare cu ardere interna, in detrimentul ecologicelor motoarelor electrice. Insa, in prezent, masina electrica a reintrat in discutie, datorita numeroaselor sale avantaje, dar si a noii infrastructuri a oraselor. Astfel, motoarele electrice au la baza acumulatori ce se pot incarca in maxim 8 ore de la o priza clasica, iar distanta parcursa poate atinge 1000 km.

3

 

In cazul in care doriti sa va transformati autoturismul intr-o masina electrica apelati la BRACO INDUSTRIAL. Firma producatoare ofera motoare electrice ce se pot utiliza in diverse domenii de activitate, fiind extrem de eficiente si de fiabile. Motoarele electrice oferite de BRACO INDUSTRIAL se pot utiliza atat la temperaturi mari, cat si scazute. Daca sunteti interesati de o oferta personalizata de motoare electrice va rugam sa ne contactati la www.bracoindustrial.ro

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s