Valeo achiziționează tehnologia necesara pentru a dezvolta “Turbocompresorul” electric

Valeo achiziționează tehnologia necesara pentru a dezvolta  compresor electric

Ca parte a strategiei sale de dezvoltarea de soluții pentru a reducerea emisiilor de CO2, Valeo a achiziționat sistemul Variable Torque Enhancement System (VTES) , ramura a companiei britanice de dezvoltare a tehnologiei auto Controlled Power Technologies (CPT).

Cu aceasta mutare, Valeo devine primul furnizor care va oferi clienților săi o gama de compresoare electrice. Spre deosebire de turbocompresoare conduse de gazele de evacuare, compresoare electrice  sunt acționate de un motor electric. Această tehnologie inovatoare, care foloseste un motor cu inerție foarte scăzută, răspunde mult mai rapid decât un turbocompresor convențional.

Extrem de eficient la turații reduse ale motorului, compresorul electric face posibilă reducerea în dimensiunii a motorului, un factor important pentru consumul de combustibil. În cele din urmă, atunci când este cuplat cu un sistem de recuperare a energiei Valeo, compresorul electric poate fi folosit pentru a crea o soluție hibridă si un cost competitiv care poate livra economie de combustibil de până la 20% în ciclul standard .

“Suntem foarte încântați că ramura VTES  a grupului  CPT adera la  Valeo”, a comentat Valeo Chief Executive Officer Jacques Aschenbroich. “Această societate inovatoare, susținută de un banc de impresionant de talent, a demonstrat capacitatea de a dezvolta solutii extrem de eficiente pentru reducerea emisiilor de CO2. Cu aceasta achizitie, Valeo confirmă poziția sa unică în tehnologii de reducere a CO2, în conformitate cu strategia grupului . ”

“CPT a lucrat cu Valeo pe o perioadă de trei ani pentru a defini cerințe  sistemului de supraalimentare electric . Clienții noștri din domeniul auto au vrut o claritate cu privire la planurile de viitor pentru produsul VTES și o vânzare la Valeo a fost cea mai bună soluție pentru a permite tehnologiei  noastre VTES  sa ajunga la întregul său potențial “, a comentat CPT Chief Executive Officer Nick Pascoe. “De asemenea, validează abordarea noastră la dezvoltarea tehnologiei, pe care vom aplica pentru toate produsele noastre. ”

VTES va fi integrat în Powertrain Systems Business Group Valeo cu efect imediat.

Aceasta achizitie creste angajamentul Valeo in inovări , care se reflectă într-un buget  R & D de mai mult de 600 de milioane de euro. Grupul a depus mai mult de 600 de brevete în acest an, ceea ce face al patrulea clasat  în Franța.

 

Valeo este un grup industrial independent complet axat pe proiectarea, producția și vânzarea de componente, sisteme integrate și module pentru industria de automobile, în special pentru reducerea  emisiilor de CO2. Valeo se claseaza printre primi furnizori mondiali de automobile. Grupul are 125 de ramuri , 21 de centre de cercetare, 39 de centre de dezvoltare, 10 de distribuție platforme și are 67900 de oameni angajati in 28 de tari din intreaga lume.

Controlled Power Technologies este un dezvoltator independent și furnizor de tehnologii cost-eficiente pentru automobile ,  concepute pentru a îmbunătăți consumul de combustibil și al emisiilor de CO2 ale de automobilelor , fără a fi nevoie de reproiectarea sistemului de propulsie sau sistemul electric al vehiculului.

Sursa : valeo.com

 

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Valeo achiziționează tehnologia necesara pentru a dezvolta “Turbocompresorul” electric

 1. Andrei says:

  Salut. Am si eu un bmw 320 e90 2006 si am probleme cu turbina , adica masina nu trage deloc dar nu scoate nici fum, am schimbat actuatorul cu un altul de pe o turbina defecta si tot la fel nu trage. Ce e de facut. Si cel mai important pot merge cu masina in jur de 1000 km sau mai bine nu. Ms mult

  • ionutturbo says:

   Salut ,
   Se poate sa fie turbina defecta sau o problema la actuator. Daca demontati turbina cu tot cu actuator va pot ajuta cu o constatare (doar daca veniti cu turbina la mine sau o trimiteti pe curier). Nu va sfatuiesc sa plecati cu ea asa la un drum lung. Riscati sa spargeti motorul.
   Stima !
   Ionut Petrescu

   • calin says:

    Buna aveti un service partener in judetul Bihor pentru demontare turbina iar apoi sa fie trimisa la voi pentru constatare?

    Multumesc

 2. sorin says:

  Salut.
  Mă interesează un upgrade la turbină. Masina este un Ford Mondeo 2.2 tdci, 200 cp -stoc, din 2012. Menționez ca masina este remapată de AMC Motorsport (din Brasov), cu un soft DNA Tunnig – stage 1. I-am mai făcut un upgrade și la intercooler (este dublu acum). Nu am testat-o pe Dyno după remapare dar, presupun ca are undeva la 230 cp. Mă interesa un preț, un timp estimativ de lucru (cât stau cu mașina pe dreapta, căci, cam depind de ea și/sau…eventual, dacă aveți vreun service partene în Brașov. Dacă e nevoie de serie sasiu sau cod motor…sa-mi spui. Mersi. Aștept răspunsul tău.

  • ionutturbo says:

   Salut , din pacate la acest model de turbina inca nu este posibila nici macar reparatia , nu mai vb de upgrade ….
   Cu parere de rau.

   • sorin says:

    Da, chiar că …Cu părere de rău! Îmi poți spune și de ce?.. Este prea nou modelul de turbină sau nu se fac pentru ea? Și. .Dacă ar fi sa o schimb cu totul, ar fi posibil?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s